AarhusGuiderne - byvandringer 2020: Tre kirker i centrum

Mødested: Ved indgangen til Vor Frue Kirke, Vor Frue Kirkeplads 3, Aarhus C.

 

På denne ”byvandring” behøver du ikke spekulere på, om du kan holde til at gå langt. Vi koncentrerer os nemlig om en enkelt destination i hjertet af Aarhus – Vor Frue Kirke. Overskriften henviser til, at vi faktisk har at gøre med tre kirker i ét og samme bygningskompleks.

 

Det har længe været kendt, at domikanermunkene fra cirka 1240 og indtil Reformationen residerede her, og at de i tilknytning til deres kloster opførte to kirker: den store Vor Frue Kirke mod syd og den mindre klosterkirke mod nord.

 

Så sent som i 1955 opdagede man under gulvet i Vor Frue Kirke en gemt og glemt kryptkirke, som siden er blevet kendt som Nordens ældste hvælvede stenkirke. Kryptkirken var en del af en større kirke, Skt. Nicolai Kirke, der blev opført omkring 1060 – altså i slutningen af vikingetiden – som Aarhus’ første Domkirke.

 

Hør meget mere om Vor Frue Kirkes spændende historie, fornem de messende munkes skridt i klosterhaven, oplev den meditative stemning i Kryptkirken, og se Per Kirkebys smukke glasmosaikvindue, som kom til i forbindelse med en omfattende restaurering af Klosterkirken i 2000.

 

Hør også, hvad klosterets bygninger har været anvendt til, siden munkene for cirka 500 år siden måtte forlade dem, og hvem der bor der i dag.

 

Sprog: Dansk.

 

Pris: Voksne 100 kr., børn under 18 år 50 kr.

 

Du kan sikre dig plads og få 10 procents rabat ved at købe billet på www.fo.dk/kurser/?cat=aarhusguiderne. Eller du kan møde op uden forhåndstilmelding.

 

Byvandringen er tilrettelagt i samarbejde med FO-Aarhus.

 

Hvis du har spørgsmål om turen – kontakt AarhusGuiderne på tlf. 25 88 88 17.

 

(Foto: RhinoMind)

KONTAKT


FO Aarhus
Frederiksgade 78C
8000 Aarhus C

Skoleleder: Torben Dreier

Telefon: 87 46 45 00

CVR: 58961914

Telefontid: Man-Fre 9.00 - 13.00 pt.

Gå gennem porten og ind i gården. Følg de grønne skilte. Find direkte mails og telefonnumre på www.fo-aarhus.dk

Medlem af Fora
;