Barselshuset: Debatsalon - Politisk Tirsdag med Jakob Rixen, Liberal Alliance

Barselshuset: Debatsalon - Politisk Tirsdag med Jakob Rixen, Liberal Alliance

Jakob Rixen er 34 år gammel, født i Svendborg, men opvokset i Vestbirk mellem Horsens og Skanderborg – og har siden 2007 været bosat i Aarhus. Jakob er kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet, hvor han primært fokuserede på offentlig politik og vælgeradfærdsforskning.

Jakobs erhvervserfaring er bred og alsidig, da han har mere end 10 års erfaring som efterskole- og gymnasielærer, og mere end 5 års erfaring fra servicesektoren, hvor han bl.a. har arbejdet som tjener og vinhandler. Herudover er han medlem af Regionsrådet i Midtjylland og 1. suppleant til Folketinget og Byrådet i Aarhus.

Jakob er født ind i den frie skoleverden, da hans forældre var efterskolelærere og sidenhen forstanderpar på Vestbirk Musik- & Sportsefterskole i mere end 25 år, hvorved han nærmest har fået de Grundtvigianske tanker om oplysning og frihed ind med modermælken.
Frihed under ansvar har altid været et centralt udgangspunkt for Jakob Rixens politiske tilgang, da han tror på de alsidige tilbud og den frie konkurrence, som de private selvejende institutioner tilbyder os på undervisningsområdet – en tilgang som han gerne ser udbredt til langt flere områder i vores samfund f.eks. børnepasning og ældrepleje.

Jakobs mange udlandsrejser har givet ham et andet perspektiv på Danmark og den danske samfundsindretning. Han har bl.a. sammenlagt boet 16 måneder i Cape Town og endvidere opholdt sig omkring ét år i USA. Første gang han boede i Sydafrika, var som udvekslingsstudent gennem Rotary, hvilket gav ham en mulighed for at lære en ny kultur og et anderledes skolesystem at kende. I forbindelse med sit studie returnerede han til Cape Town som praktikant hos en menneskerettighedsorganisation. Det primære arbejde bestod i at assistere asylansøgere gennem ansøgningsprocessen, hvilket var enormt spændende og gav et utroligt stort indblik i disse menneskers vanskelige situation. Jakobs besøg i USA har ligeledes givet ham en dybdegående forståelse for et tredje lands kultur, hvilket i hans optik er uvurderligt, når man gerne vil være med til at påvirke kursen i Danmark – det hjælper at have været uden for osteklokken.

Privat bor Jakob Rixen sammen med sin kæreste Johanna og deres franske bulldog Bouzy – med en sund interesse for mad og vin, kan man dårligt opkalde sin champagnefarvede hund efter andet end en Grand Cru by.  

 

Deltagelse er gratis.
Se mere på BedreBarsel.dk og på vores facebook-events, @BedreBarsel
Arrangementerne Politisk Tirsdag er støttet af FO Aarhus' debatpulje.


Ændringer af mødegange kan forekomme undervejs i forløbet.

Holdnr.
19-1584
Startdato
29.01.2019
Ugedag
tirsdag
Tidspunkt
Kl. 10:30 - 12:00
Underviser
Kristine Bjerre
Adresse
Frederiksgade 78, Frederiksgade 78 A - C, 8000
Lokale
FRB-001 Stiften Loungen (80)
Holdtimer
1.50
Mødegange
1
Pris (DKK)
Gratis
Almen
  • MødegangDatoTidSted
  • 129.01.201910:30 - 12:00Frederiksgade 78
 

10 % rabat

10 % rabat?
Hvis du tilmelder dig online har du mulighed for at få rabat, hvis du siger ja til at modtage Nyhedsbrev. Send en mail og hør hvordan. Klik her

(gælder ikke hold arrangeret i samarbejde med Gimle, Saxild Strand, ES-Sprog, Logos, Ud af Røret, Festugen, Bedre Barsel og Værdibørsen)


Diverse

Graviditet