Barselshuset: Oplæg om fostrets og fødslens psykologi

Barselshuset: Oplæg om fostrets og fødslens psykologi

Livmoderen er vores første ”klasseværelse”!

For få år siden var fosterperioden en overset periode af barnets liv – psykologisk set. I dag anses den for at være blandt de mest betydningsfulde faser i et menneskes liv.

 

Hændelser i fosterperioden og under fødslen kan få vidtrækkende konsekvenser for resten af barnets liv. Ny viden tyder på, at meget af det, der karakteriserer os som menneske – vores helbred, intelligens og temperament – har sine rødder i de påvirkninger, vi har været udsat for i fostertilværelsen og under fødslen.

I de senere år er viden om fostrets og fødslens psykologi på det nærmeste eksploderet.

Der er behov for at udfordre forestillingen om, at fostret kommer til verden som et ubeskrevet blad. Forestillingen om at der ikke sker så forfærdelig meget andet i fosterperioden, end at barnet vokser rent fysisk og at fosteret ikke rigtig sanser eller føler noget før engang efter fødslen.

Nu ved vi, at det langt fra er tilfældet. Ufødte børn sanser, føler, lærer og påvirkes i høj grad i løbet af fosterperioden. Nogle forskere indenfor området taler om livmoderen som vores allerførste ”klasseværelse” eller læringsrum. Og man kunne fristes til at kalde fødslen vores første store ”eksamen”!

Om Henrik:
Henrik Dybvad Larsen er uddannet cand. psych. Autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi og supervision af psykoterapi.

Han har desuden videreuddannet sig indenfor somatisk orienteret psykoterapi og traumebehandling.

I de 34 år han har arbejdet som psykolog, har han beskæftiget sig med børn, unge, voksne og familier indenfor børnepsykiatri, voksenpsykiatri, socialpsykiatri, stofmisbrugsbehandling, kræftbehandling og familie- og børnepsykologi.

I de senere år har han fået en speciel interesse for fostrets og fødslens psykologi, et relativt nyt område af psykologien i Danmark.

Henrik er oprindeligt fra Århus, men bor nu i Vestjylland. Han har tre voksne børn og to børnebørn.

100 kr. for medlemmer. 150 kr. for andre. Tilmelding er nødvendig og bindende. Hvis du bliver forhindret i at deltage, skriv da en mail til jba@fo-aarhus.dk, så en anden kan få din plads.

 

Køb af medlemskab her

 

 

 

 

Psykolog Henrik Dybvad Larsen vil holde oplæg og gå i dialog med udgangspunkt i hans nye bog – Fostret og fødslens psykologi. Barndom og forældreskab begynder ved undfangelsen.


Ændringer af mødegange kan forekomme undervejs i forløbet.

Holdnr.
20-1200
Startdato
20.01.2020
Ugedag
mandag
Tidspunkt
Kl. 17:00 - 19:30
Underviser
Barsels- huset
Adresse
Frederiksgade 78, Frederiksgade 78 A - C, 8000
Lokale
FRB-001 Stiften Loungen (80)
Holdtimer
2.50
Mødegange
1
Pris (DKK)
150
Almen
 
100
Medlem
  • MødegangDatoTidSted
  • 120.01.202017:00 - 19:30Frederiksgade 78
 

10 % rabat

10 % rabat?
Hvis du tilmelder dig online har du mulighed for at få rabat, hvis du siger ja til at modtage Nyhedsbrev. Send en mail og hør hvordan. Klik her

(gælder ikke hold arrangeret i samarbejde med Gimle, Saxild Strand, ES-Sprog, Logos, Ud af Røret, Festugen, Bedre Barsel, VPC, Aarhusguiderne og Værdibørsen)


Diverse

Graviditet