Aarhus Folk Festival: Koncert med The Consolation (support: ISSE)

Det album- og radioaktuelle country/americana-band The Consolation gæster Aarhus, med fornem support fra sangerinden ISSE.

"Danmarks absolut bedste repræsentanter for countryrock-musikken" (Ole Jacobsen, P5)

"Velkomponeret, veludført dansk musik" (Alex Nyborg Madsen, P5)

"Troværdigt og rent ud sagt i en klasse, der kun kan betegnes som international" (Side33)

"Country and Classic Rock combine for an enjoyable Danish take on americana" (Americana UK Magazine)

Citaterne ovenfor er blot et lille udpluk af de mange roser, der er regnet ned over danske The Consolation, siden bandet i slutningen af 2018 udsendte det roste album 'Heartland'. Et album, som emmer af kærlighed til amerikanermusik og den gode, velskrevne sang, og et album, hvor roots rock møder country- og blueselementer, i et både stilsikkert og legesygt samspil.

Albummet var i foråret 2019 'ugens album' i Studie5 på P5, og lytter man jævnligt til P4 og P5, vil man meget tænkeligt kunne nikke genkendende til sange som 'Mary Sue', 'The Fire', 'Might Be You', titelnummeret 'Heartland' - eller måske nogle af bandets tidligere radiosingler, som fx 'Manitoba' og 'Portland Girl'.

Nu er bandet så på trapperne med et opfølgeralbum, som udkommer i foråret 2020, og som igen vil bringe den velspillede og veloplagte kvintet ud på de danske landeveje. Det bliver en stribe shows, hvor publikum tages med på en både nærværende og festlig "musikalsk roadtrip" igennem The Consolations stærke og iørefaldende sangkatalog, og hvor der vil være noget til både hjertet, til hjernen og en hel masse til dansefødderne.

Inspirationskilderne spænder vidt, fra 60'ernes country-rebeller som Johnny Cash, Kris Kristofferson og Waylon Jennings, til 70'ernes countryrock-pionerer som The Band, Little Feat og The Eagles, til 80'ernes blue collar-ikoner som Bruce Springsteen og Tom Petty, og helt frem til nutidens americana-stjerner, som Chris Stapleton, Jason Isbel og Sturgill Simpson.

The Consolation har dog sin helt egen sound og sit eget udtryk, som blander originalitet med de klassiske genredyder, og tilfører amerikanergryden lidt nordisk krydderi. Altsammen udført med masser af charme, nærvær, humor og musikalsk overskud.

Så er du til roots, country rock og et strejf af blues, med stærk sangskrivning og masser af internationale kvaliteter, ja så er her en koncert, du ikke skal snyde sig selv for.

The Consolation består foruden forsanger og sangskriver Nis Gaarde (vokal, guitar, banjo m.m.), af Jacob Svensson (bas), Sven Busck (trommer), Leif Bruun (pedalsteel) og Vincent Daly (guitar).

 

Besøg bandets Facebook-side her:

https://www.facebook.com/theconsolationofficial

Stream 'Heartland' lige her:

http://smarturl.it/ConsolationHeartland

 

Foto: Kimmie Winther


ISSE

Med ærlige beretninger, direkte fraser og en indre ild, som brænder for at komme ud gennem musik og fortællinger, er ISSE som sanger og sangskriver en særlig oplevelse. På scenen er det tydeligt, at hun har et optimistisk livssyn og overskud, som hun gerne deler ud af til publikum. Selvom ISSE generelt ser positivt på tilværelsen, skriver hun ikke udelukkende tekster om at finde den store kærlighed, men derimod om alt, hvad livet indebærer af sorg, glæde, håb og fortvivlelse. Derudover har hun en veludviklet humoristisk sans, som gør, at ISSE altid har en sjov historie at berette – selv om de mest triste ting. Hvad man ser, er hvad man får.

Hendes stemme er unik og genkendelig, men samtidig klar, og man fornemmer hurtigt, at hun er nutidens kvindelige danske bud på det pop/rockede univers fra 80/90’erne.

Hun har spillet rundt i hele Danmark – fra Grønnere Grøn (Grøn Koncert 2020) i Sæby til Rampelys i Silkeborg, Mariefestival i Ansager i Vestjylland, Dexter i Odense, TV-koncert på dk4 i København og koncerter på Falster. ISSE vil nemlig gerne møde sit publikum i hele landet, da det netop er som live-artist, ISSE føler sig allermest hjemme.

ISSE har haft airtime på bl.a. P4 og P5 samt blevet spillet flittigt på diverse lokalradioer med flere af hendes udgivelser, og singlen ”Så snart jeg forlod din by” fra 2019 endte på flere officielle Spotify-playlister – herunder ”New Music Friday Denmark”. Bag sig har hun en EP fra 2018 og flere single-udgivelser. I maj 2021 udgiver hun igen en EP med 5 af hendes sange.

Kunsternavnet skal krediteres til lillebror Aleksander, idet han ikke kunne udtale ISSE’s borgerlige navn Marie Louise, da han var lille. Siden har kælenavnet ISSE hængt ved i mere end 20 år. ISSE har optrådt siden hun var 10 år gammel, men det professionelle gennembrud kom i 2017, da hun deltog i DanskPOP Talent på nationalt TV, hvilken konkurrence hun vandt på live TV i Forum Horsens foran mere end 2.000 live publikummer med egenkomponeret musik. Hun færdiggjorde i 2018 sine studier ved Aarhus Universitet som cand.jur, og hun arbejder sideløbende med musikkarrieren som jurist. Senest med ny titel som TV-vært på dk4’s program ”Den Juridiske Brevkasse”.

Foto: Gabriel Uth Nielsen

Afsluttet/aflystAfsluttet/Aflyst

Loading

Antal deltagere:


Læg i kurv

Loading

  Du har {{cart.length}} hold i kurven

Reservation udløber om {{timeoutString}}

Holdnummer
21-360

Dato og tid
Fre 01.10.2021 20:00-22:00

Underviser
Kultur- Gyngen

Undervisningssted
Frederiksgade 78
Frederiksgade 78 A - C
8000 Aarhus C

Lokale
FRC-010 (Maritza-salen) (100 k

Pris

80,- Almen


FO Aarhus
Frederiksgade 78C
8000 Aarhus C

Skoleleder: Torben Dreier

Telefon: 87 46 45 00

CVR: 58961914

Telefontid: Man-Fre 9.00 - 15.00

Gå gennem porten og ind i gården. Følg de grønne skilte. Find direkte mails og telefonnumre på www.fo-aarhus.dk

Medlem af Fora