Aarhus Jazzfestival: Workshop i bulgarsk musik v/ Filip Filipov og Johan Toftegaard Knudsen

Kom med ind i maskinrummet bag den bulgarske musik

Det får du chancen for på denne spændende workshop med en bulgarsk og en dansk musiker, hvor vi dykker ned i de karakteristiske stiltræk fra den bulgarske folkemusik – skæve taktarter og skalaer og måder at udsmykke melodier på.

Vi skal høre en masse musik og lære nogle ”nøgler” til at forstå, hvad det er, vi hører. Vi skal klappe og sige rytmer, synge og spille melodier og træde et par dansetrin samt overveje, hvad man som (dansk) musiker eller musikelsker kunne tage med sig videre i sit eget spil eller lytning.

Filip Filipov er født og opvokset i Varna i Bulgarien 1970 og har en lang musikerkarriere bag sig i hjemlandet, inden han i 2011 flyttede til Danmark. Han mestrer de mange bulgarske folkemusikstilarter og rytmer på harmonika samt tâpan, den traditionelle bulgarske tromme.

På hans nyeste album i eget navn Folk tour with me kan man høre mange af disse distinkte stilarter, som han hjemmevant og med stort overskud komponerer og improviserer i. Musikalsk er han solidt forankret i den bulgarske folklore og moderne svatbarska muzika (bryllupsmusik).

Han har efter ca. 30 års professionel karriere som musiker stor rutine på sine instrumenter, og har, udover bulgarsk musik, også spillet pop, rock og orientalsk influeret musik. Han har gennem årene turneret i store dele af Europa med forskellige grupper, heriblandt danseensemblet Bulgarche, "svatbarski"-orkestrene Folklorni Ritmi med sangerinden Ruska Dobreva, Aksakovska Grupa, Orkestar Varna samt sin egen gruppe Chernomorec siden 1994.

Johan Toftegaard Knudsen er født og opvokset i Løkken i Danmark 1982 og har slået rødder i musiklivet omkring Aarhus siden 2005. Til daglig spiller han med Aarhus Jazz Orchestra og en række mindre jazz-grupper.

Han er i udgangspunktet saxofonist og jazzmusiker og har i mange år dyrket en interesse for bulgarsk folkemusik sideløbende. Det har dels ført til adskillige timers øvning og aflytning af folk som Ivo Papazov, Petar Ralchev og Trifon Trifonov sideløbende med Charlie Parker, Paul Desmond og John Coltrane, og dels har det medført, at de bulgarske stiltræk undervejs har sneget sig ind i hans egne kompositioner og improvisationssprog, som igen peger i nye retninger.

De to musikere vil på deres bedste dansk og bulgarsk guide deltagerne igennem en forrygende mængde lyd og information – nøjagtig som vi kender det fra bulgarsk musik, når det er bedst.

Og forhåbentlig vil alle gå derfra med oplevelsen at have lært noget nyt og have været godt inde at rode i ”maskinrummet” bag denne helt særlige musikform.

 

Dørene åbner kl. 12:30. Koncert/Workshop kl. 13:00 - 15:00 

Ledige pladserLedige pladser

Loading

Vælg antal pladser:


Læg i Kurv

Loading

  Du har {{cart.length}} hold i kurven

Reservation udløber om {{timeoutString}}

Kursusnummer
22-406

Dato og tid
Søn 10.07.2022 13:00-15:00

Underviser
Fleksibel Undervisning

Undervisningssted
Frederiksgade 78
Frederiksgade 78 A - C
8000 Aarhus C

Lokale
FRC-010 (Maritza-salen) (100 k

Pris

80,- Almen

Del på Facebook

KONTAKT


FO Aarhus
Frederiksgade 78C
8000 Aarhus C

Skoleleder: Anne Thorø Nielsen

Telefon: 87 46 45 00

CVR: 58 96 19 14

Telefontid: Man-Fre 9.00 - 15.00

Medlem af Fora